Tatabánya

EU-S PÁLYÁZATOK

A KPVDSZ Művelődési Ház 1,05 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós pályázatot nyert, amelynek mértéke 100 %. Ennek keretében valósítja meg a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00394 számú „Hagyományteremtő, újszerű kezdeményezések Tatabánya – Újvárosban a lokálpatriotizmus erősítéséért – eszközigény” című projektet.
A pályázat elemei közé tartozik a raklapbútor szett, amely segítségével KPVDSZ Művészterasz névre keresztelt szabadtéri közösségi teret alakít ki az intézmény az eddig kihasználatlan teraszból.
2 db LED televízió fogja elősegíteni, hogy az érdeklődők és erre járók láthassák az intézmény programjait, tevékenységeit.
A projekt tervezett befejezése: 2021. december 31.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A KPVDSZ Művelődési Ház 3,6 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert, melynek mértéke 100 %.Ennekkeretében valósítjuk mega TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00633 számú „Hagyományőrző, újszerű kezdeményezések Tatabánya – Újvárosban a lokálpatriotizmus erősítéséért” című projektet.
A pályázat hagyományőrző elemei közé tartozik a Szüreti Vigadalom, mely városrészi nagy összefogással megvalósuló program, ahol igyekszünk fenntartani a kohéziót.
A programon való részvétel ingyenes korosztálytól függetlenül. Ez a rendezvény 2019. szeptemberében és 2020. szeptemberében valósul meg a fent említett projekt keretében.
Hagyományőrző Téltemető Farsangi Vigadalmunk a farsang havának hagyományőrző kiemelt rendezvénye, melynek üzenete a társadalmi összefogás és a szórakoztatás.
Hagyományőrző Húsvéti Locsoló Bálunk célja a népi szokásaink és hagyományaink felelevenítése, mely nagy népszerűségnek örvend. Szenior KI-MIT-TUD-ok keretében a városban élő szenior korosztályt kívánjuk megszólítani.
A vetélkedő során megmutathatják tehetségüket és megmérettethetik magukat hasonló korú társaikkal. Két alkalommal tartjuk a projekt keretében.
Hagyományőrző Pünkösdi bálunk fő eleme a pünkösdi király és királyné megválasztása vetélkedő keretében. Szintén nagyon népszerű rendezvénynek minősül.
Az Újvárosi Juniálison számos színes program várja az érdeklődőket. Ilyen például a gyermekparadicsom, kézműves kuckó, jósda, táncbemutatók, lovagoltatás,
majd a nagyszabású utcabál. Kós Károly vetélkedőnk egyben megemlékezés is utcánk névadójáról. A sokszínű program több ponton találkozik az y és a z generációt
összefogó korosztályokkal. Innovatív elemeink közé tartozik a 8 előadásból álló előadás sorozat, melyeket a Városi Nyugdíjas Klubvezetők Klubjának
összejövetelein tartja szakképzett pszichológus. Tánc Világnapi program keretében emlékezünk meg Jean-Georges Noverre francia táncosról és balettművészről.
Színes programok várhatók, többek között táncbemutatók és táncpárbajok is. Az Újváros Kincsei vetélkedő újvárosi civil szervezetek oktatási és kulturális intézmények részére
szervezett tudás alapú vetélkedő. A projekt tervezett befejezése 2020. december 31.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beszámoló
XX. század hírnökei, tanúi, bölcsei a XXI. században
Az időskor kérdései a XXI. században

Dátum: 2019/09/16
Helyszín: KPVDSZ Művelődési Ház – 2-es terem

Megtartotta első őszi ülését a KPVDSZ Művelődési Házban a városban működő nyugdíjas klubvezetők klubja. Állandó meghívottként az összejövetelen részt vett Bereznai Csaba alpolgármester is.

Fontos témák kerültek megvitatásra pl.: az október 6-ai városi megemlékezésre való felkészülés és a november 20-ai szenior Művészeti Fesztivál előkészítése.

8 előadásból álló előadássorozat indult a klubvezetőknek, amelynek első témája a XX. század hírnökei, tanúi, bölcsei a XXI. században. Előadó: Lászlóné Szabó Hajnalka pszichológus volt.
A rendezvényt a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00633 számú „Hagyományteremtő, újszerű kezdeményezések Tatabánya – Újvárosban a lokálpatriotizmus erősítéséért” című projekt keretében valósítottuk meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Beszámoló
Szüreti vigadalom

Dátum: 2019/09/27
Helyszín: KPVDSZ Művelődési Ház és Kereskedelmi Iskola

Hagyományőrző szüreti vigadalomra hívtuk és vártuk péntek délután Tatabánya - Újváros lakóit. A program helyszínét az idei évben a Kereskedelmi Iskola és a KPVDSZ Művelődési Ház biztosította. A tágas aula zsúfolásig megtelt. A jó hangulatú szüreti bevonulás a két intézmény közötti összekötő folyosón zajlott. A színes szórakoztató műsorban közreműködtek a KPVDSZ Művelődési Ház csoportjai: KPVDSZ Szenior Táncklub, KPVDSZ Kék Madár Színkör, a Kereskedelmi Iskola tanulói, a Móra Ferenc és Thália Művészeti Iskola növendékei. Az intézmény meghívásának tett eleget a Bindi Bollywood Tánccsoport, akik műsorukkal szinte elvarázsolták a közönséget. A résztvevőket Bereznai Csaba a lakókörzet önkormányzati képviselője, a program fővédnöke köszöntötte. Köszöntőjében hangsúlyozta a közösségek fontosságát és összefogását Újvárosban, és elismeréssel szólt a KPVDSZ Művelődési Ház ezirányú tevékenységéről. A szüreti vigadalmat verssel, dallal Kisbíró és Kisbíróné kiáltotta ki, így kezdetét vette a zenés, táncos összejövetel. A jó hangulatról Carlo és János gondoskodtak. A mulatság késő estébe nyúlt. Köszönjük a városrészben működő intézmények, szervezetek és közösségek részvételét a programon.
A rendezvényt a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00633 számú „Hagyományteremtő, újszerű kezdeményezések Tatabánya – Újvárosban a lokálpatriotizmus erősítéséért” című projekt keretében valósítottuk meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------